Valies: “Nerkust maakt domme sprongen”

Wilgo Valies, voorzitter van BvL en de ALS, is niet te spreken over de houding van vakbondsvoorzitter Marcelino Nerkust. De Fols-voorzitter heeft onlangs op een persconferentie heel duidelijk, de regering geadviseerd om de voor handen zijnde tools te gebruiken als reactie op de actie van BvL en ALS. Nerkust bedoelde hiermee de rechterlijke macht waar de regering een beroep op zou kunnen doen. Valies kon zich niet voorstellen dat Nerkust als een belangenbehartiger van de leerkrachten, de overheid adviseert om tegen het belang in, naar de rechter te stappen.
“Wij kunnen meningsverschillen hebben, maar wanneer het gaat om het belang van de leerkrachten, moeten wij dezelfde taal spreken. Een kat in het nauw gedreven maakt rare sprongen. Maar Nerkust maakt domme sprongen. Wij hebben de leerkrachten opgeroepen en ze zijn massaal opgekomen. Laat hij de leerkrachten nu oproepen. Hij dient de belangen van geen enkele leerkracht. Hij dient andere belangen”, aldus Valies.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!