Hugo Blanker: BvL heeft nog niet gerapporteerd aan COL

Voorzitter Hugo Blanker van de Confederatie voor Organisaties van Landsdienaren (COL) zegt dat “de Bond van Leraren, die nota bene lid is van de COL, tot op dit moment niet heeft gerapporteerd over de aan de gang zijnde de onderwijsactie”. Vakbondsleider Blanker stelde daarom geen zinnig woord daarover te kunnen zeggen. “De confederatie volgt een zeker protocol.” De COL ziet de komende ontwikkelingen en de stappen van haar lidbond BvL tegemoet. De politieke dimensie van de vakbondsstrijd, door onder andere de bemoeienis van politieke partijen en belangengroepen bij de actie, doet Blanker huiveren.
Wil BvL een vakcentrale worden?
Aan de andere kant heeft vakbondsleider Valies aangegeven dat de BvL geen lid is van de COL, meer nog de BvL is geen lid van geen enkele vakcentrale. Voorzitter Blanker hiermee geconfronteerd zei dat zover hij weet de BvL zich nooit heeft teruggetrokken uit de confederatie, waarvan Valies oud-voorzitter is. Als COL- voorzitter heeft Valies zich ingezet om een rechtvaardige herwaardering van alle ambtenaren te bewerkstelligen. Blanker: “Wij vinden het ongepast dat de voormalige COL-voorzitter de ambtenaren in de steek heeft gelaten en op solotoer is gegaan”. Voortbordurend over de relatie tussen de COL en de BvL werd door een gezaghebbende bron binnen de vakbeweging gesuggereerd dat BvL zichzelf ziet als vakcentrale en daarnaar toe werkt.
HD

error: Kopiëren mag niet!