Misiekaba: “Regering naar huis’ niet aan de orde”

Andre Misiekaba
Andre Misiekaba
“Wij horen het steeds meer klinken ‘als de regering niet kan, moet de regering naar huis’. Dat is niet aan de orde, omdat er een regering is die op legitieme basis op het parlement gestoeld is”, zei NDP-fractieleider Andre Misiekaba dinsdag in De Nationale Assemblee (DNA). De parlementariër maakte deze opmerking naar aanleiding van de acties van de onderwijsbonden, waar oppositiepartijen ook aan meedoen om de regering naar huis te sturen. Op dezelfde vergadering had VHP-parlementariër Asiskumar Gajadien nog de opmerking gemaakt dat de regering maar het mandaat moet teruggeven als zij de problemen in het land niet kan oplossen. Volgens Misiekaba zou het beter zijn als alle mensen de koppen bij elkaar steken om dit probleem op te lossen. “Wanneer mensen roepen dat de regering naar huis moet, dan begrijpt u dat wij eigenlijk op een andere politieke toer gaan. Dat is op dit moment niet nodig. Wij nodigen deze mensen uit om te komen met voorstellen”, aldus Misiekaba. De NDP’er voerde aan dat hij zich nog de situatie uit 1994 kan heugen waar kinderen twee maanden lang de schoolbanken niet konden bezoeken, omdat onderwijsbonden staakten. Hij hoopt dat de huidige stakingen niet dezelfde richting opgaan.
FR

error: Kopiëren mag niet!