Meriba riskeert tien jaar cel

Openbare aanklager Duncan Nanhoe heeft woensdag zijn strafvoorstel gepresenteerd in de spraakmakende zaak van Meriba en zijn comparanten. Nanhoe heeft tegen Romano Meriba een gevangenisstraf van 10 jaar met aftrek geeist. Ook zijn comparant Anthony Ch. hoorde een celstraf van tien jaar tegen zich eisen. Het Openbaar Ministerie is de mening toegedaan dat Meriba het brein was van de roofoverval van een ondernemer aan de Siemensstraat in Paramaribo Noord op 9 november 2015. Het voertuig van Meriba werd gebruikt bij de beroving. Bij de beschieting die na een achtervolging plaatsvond aan de Bonistraat, zijn twee van de rovers doodgeschoten; Siegmund Struiken en Melvin Tob. De medeverdachte Errol S. (41) riskeert een celstraf van acht jaar met aftrek. De medeverdachte Ruben S. (39) werd op de zitting van 11 november 2016 in vrijheid gesteld. Tegen deze verdachte eiste het OM een gevangenisstraf van twee jaar met aftrek.

error: Kopiëren mag niet!