8 jaar geëist tegen verdachte die nichtjes misbruikte

De 31-jarige verdachte Lloyd D., riskeert 8 jaar celstraf wegens seksueel misbruik van zijn 2 minderjarige nichtjes van 12 en 13 jaar. De verdachte werd in september 2015 aangehouden nadat er aangifte werd gedaan. De verdachte heeft deze feiten gepleegd in de periode tussen februari 2015 tot en met juni 2015. Beide slachtoffers kwamen thuis bij de verachte. Hij heeft van de gelegenheid misbruik gemaakt en de kinderen naar zijn slaapkamer gebracht, alwaar hij zijn seksuele lusten op de kinderen heeft gebotvierd. Behalve thuis heeft hij de meisjes ook op andere locaties misbruikt. De openbare aanklager eiste tegen deze verdachte een straf van in totaal 8 jaar met aftrek. In het Tweede Kanton eiste het Openbaar Minsiterie (OM) 5 jaar geheel onvoorwaardelijk en in het Derde Kanton 3 jaar met aftrek.
De vervolging putte het bewijs uit de verklaring van de verdachte die hij in eerste aanleg bij de politie had afgelegd. Lloyd had de feiten toen toegegeven. Deze verklaringen komen overeen met de verklaringen van beide slachtoffers. Het visum van de arts werd door het OM ook als bewijs meegenomen. Beide slachtoffers zijn ontmaagd. Advocaat Harold Belfor betoogde dat de verdachte inderdaad bij de politie had bekend, maar op de zitting heeft hij alle verwijten die aan hem gemaakt worden, steevast ontkend. De raadsman verzocht rechter Siegline Wijnhard om de straf enigszins te mitigeren. De verdachte zit al meer dan 2 jaar in voorarrest. Lloyd verzocht in zijn laatste woord de rechter om de strafeis te verzachten. Op 27 februari doet de magistraat uitspraak in deze zaak. De verdachte Lloyd blijft in arrest.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!