Politie Domburg kampt al zes maanden met afwateringsprobleem

1 Politie Domburg kampt reeds zes maanden met afwateringsprobleemDe politie van Domburg zit bijkans zes maanden zonder een functionerend toilet. Dit, vanwege de problemen met de afvoer van water. Buurtbewoners hebben Dagblad Suriname ingeschakeld, omdat zij nu hun diensten niet meer willen verlenen aan de agenten. Zij willen hun privé-toiletten niet meer delen met de politieambtenaren, die op de post Domburg werkzaam zijn. “Wij hebben op een gegeven moment afgezien van deze hulpverlening. Het is al bijna een half jaar dat de politieagenten thuis bij de buren aankloppen om hun behoefte te doen. Wij hebben dit gedaan in de veronderstelling dat er spoedig een oplossing zou komen, maar zo te zien wil de regering niet in dit project investeren.”
Dagblad Suriname heeft in verband hiermee gesproken met regiocommandant Robby Ramjiawan. Hij geeft aan dat het inderdaad een probleem is met de afvoer van het water uit de toiletten op de politiepost Domburg. Het bedrijf Kuldipsing is momenteel bezig met het aanleggen van een dijk te Domburg. Dit, vanwege het feit dat er percelen van de bewoners van Paranam door het rivierwater onder lopen. Om dit probleem op te lossen, heeft de overheid gemeend om een dijk te bouwen. Hierdoor blijft het water op het achterperceel van het politiebureau liggen. De gewestelijke politiecommandant heeft volgens Ramjiawan afgelopen woensdag nog een onderhoud gehad met de districtscommissaris van Wanica om het probleem te verhelpen. “Er is een strook land waar de dijk wordt gebouwd. Dit stuk behoort toe aan de overheid. De afwatering van de politiepost liep via deze strook in de rivier. Door de dijk kan het afvalwater nu niet meer wegstromen. Bij regenval kunnen de politie de toiletten niet doorspoelen.”

error: Kopiëren mag niet!