EBS noteert 370 mastaanrijdingen in 2016

Aan de Verlengde Jansteenstraat heeft een autobestuurder gistermiddag rond 17:20 uur een Hoogspannings/Laagspannings combinatiemast van de N.V. Energiebedrijven Suriname (EBS) aangereden. Als gevolg hiervan was de omgeving Oldenburg, Devisbuiten, Kastanjestraat, Soekwastraat, Nw. Charlesburgweg, Klaroenstraat, Mispellaan, Mangolaan en Koffielaan, gistermiddag verstoken van elektriciteit. Technici van de EBS hebben intussen de herstelwerkzaamheden afgerond en alle gebieden zijn rond 18:33 uur wederom voorzien van elektriciteit.
Dagelijks lijden de EBS en haar klanten schade als gevolg van mastaanrijdingen. Voor het afgelopen jaar noteert het bedrijf 370 mastaanrijdingen. De kosten die hiermee gepaard gaan liggen dicht bij de SRD 1 miljoen.
Bij mastaanrijdingen wordt getracht via de verzekering van de veroorzaker de gemaakte kosten te verhalen, wat niet altijd even vlot verloopt. De middelen die gebruikt worden om deze onkosten als gevolg van schade door derden te dekken, kunnen door het bedrijf efficiënter worden ingezet. EBS voert een beleid dat gericht is op de efficiëntie in alle aspecten van de organisatie. De kosten als gevolg van mastaanrijdingen zijn een van de onnodige kosten die het bedrijf helaas nog steeds blijft maken.
Cijfers van het aantal mastaanrijdingen in het jaar 2016
Maand Aantal
Januari 26
Februari 37
Maart 38
April 25
Mei 45
Juni 29
Juli 32
Augustus 28
September 16
Oktober 30
November 37
December 36
Totaal 370
Bron: EBS Planning Budgetting & Control

error: Kopiëren mag niet!