Jaïr Kross: “Landelijk studentenbond opgericht met 30- en 40-plussers en geen studenten”

Jair Kross
Jair Kross
De Verenigde Studentenbesturen zijn niet geweldig enthousiast over de Landelijke Studentenbond. Gisteren werd er tijdens een persconferentie van de studentenbesturen gesproken over de Landelijk Studentenbond. Jaïr Kross, trekker van de Verenigde Studentenbesturen, klonk niet blij over de aanpak van dit platform waarvan de acties niet betrekking hebben op het belang van studenten. “Er is een Landelijke Studentenbond opgericht met 30- en 40- plussers die geen studenten zijn. Maar het is een landelijke studentenbond. Ik weet niet als zij studenten zijn of op weg zijn naar hun pensioen. Het moet duidelijk zijn dat de studentenbond op geen enkel moment contact heeft gezocht met een studentenbestuur. Je kunt dus niet komen zeggen dat je studenten vertegenwoordigt, terwijl er studentenbesturen zijn. Wij hebben waarschijnlijk hetzelfde doel, maar wij als Verenigde Studentenbesturen laten ons niet gebruiken. Dat is de vorige keer niet gebeurd en zal ook dit keer niet gebeuren”, stelt Kross. Hierbij werd duidelijk aangegeven dat er vanuit het Nationaal Jeugdparlement geen gebaar is gemaakt richting deze groep jongeren die opkomt voor hun recht op onderwijs.

error: Kopiëren mag niet!