Studentenbesturen komen in actie

Studentenbesturen weer in   actieDe Verenigde Studentenbesturen en studenten van verschillende middelbare scholen hebben gisteren een bijeenkomst gehouden om de huidige situatie met betrekking tot de stakingen binnen de onderwijssector te bespreken. Jaïr Kross, die betrokken was bij het bijeenroepen van deze bijeenkomst, geeft aan dat het al heet begint te worden. Naar de studenten hun oordeel moest het tweede kwartaal al volledig van start zijn. Zeker gezien de schoolonderzoeken en repetities nu worden verschoven. De studenten wensen niet te lijden onder de effecten van de huidige situatie.
“Wij hebben gemerkt dat de Bond van Leraren (BVL) nog geen gesprek heeft gehad met de regering. Misschien zou de regering nog een luisterend oor kunnen hebben voor de BvL. Dit, zodat zaken uitgesproken kunnen worden en zij goede afspraken kunnen maken”, stelt Kross. Het lag in de bedoeling dat de studenten bij elkaar zouden komen om te bespreken welke stappen zij als studenten kunnen ondernemen om een positieve bijdrage te kunnen leveren aan een oplossing voor dit probleem. De samenleving wordt volgens Kross nog ingelicht over het eind besluit. Vandaag organiseren de studenten een persconferentie om hun standpunten en verdere stappen bekend te maken. De organisatie roept alle studenten die last ondervinden van de staking op om zich tegen 13.00 uur aan te melden bij het CCS-gebouw. De groep bestaat tot nog toe uit studenten van Lyceum 1-2, AMS, SMO. Het zijn dezelfde studenten die tijdens de vorige staking van leerkrachten hun stem lieten horen.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!