Politie zit vanaf zaterdag zonder brandstof

Het Korps Politie Suriname wordt vanaf medio 2015 geconfronteerd met problemen welke te maken hebben met de bedrijfsvoering binnen het korps. Vanaf zaterdag 14 januari 2017 zitten de politievoertuigen zonder brandstof vanwege het tekort aan brandstof. De sterke arm kan niet meer adequaat uitrukken. Ook de parketwacht kan het vervoer van de arrestanten niet meer garanderen vanwege gebrek aan benzine. Onnodig te stellen dat door deze tekorten het politiewerk danig wordt gestagneerd. De situatie wordt met de dag erger.
Er is geen benzine voor KPS
Dagblad Suriname heeft in verband met dit probleem gebeld met het kabinet van de korpschef. De korpschef was niet bereikbaar. Ook de minister van Justitie en Politie, Jennifer van Dijk-Silos, wenste niet te reageren hierop. De politiechefs zijn radeloos. Zij moeten de Staat als het ware subsidiëren voor het aanschaffen van diverse artikelen en benzine. Diverse stations kunnen niet uitrukken, omdat de pro-wagens bijgetankt moeten worden. Er is geen benzine voor KPS. In dit geval moet men bijvoorbeeld zelf zorgen voor brandstof, en kantoorartikelen als printerinkt en het loopt op tot en met de aankoop van autobanden. De politieleden moeten zelf voor al deze zaken inkomen. “Met deze dingen dealen wij nu dagelijks”, aldus de gedemotiveerde politiemannen.
De politiemannen zijn deze situatie al beu. “Wij zitten steeds de staat te subsidiëren uit onze eigen zak. Wat gebeurt er met onze gezinnen voor wie wij werken? De overheid brengt steeds weer overuren terug. De hele bedrijfsvoering komt in gedrang. Je kunt aan de burger die een klacht indient niet doorgeven dat de pro-wagen is leeggelopen en dat de voertuigen geen benzine hebben om uit te rukken. Dit kan en mag nu eenmaal niet. Men verwacht van ons als politieambtenaar dat de dienstverlening ongestoord voortgezet wordt, al zijn er geen vervoersmiddelen beschikbaar. In sommige gevallen zetten de agenten hun privévoertuigen en andere attributen in en krijgen voor deze dienstverlening niets terug. Er is ook geen compensatie voor benzine. Vrijwel iedereen raakt gedemotiveerd, omdat er niks los komt”, aldus de politiechef. Opmerkelijk is dat voor heel district Commewijne de politie van Meerzorg alleen over vervoer beschikt.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!