Moengonezen houden protestactie

Moengonezen houden protestactie.1Vanwege het stroomprobleem in bauxietstad, Moengo, hebben tientallen bewoners gisteren geprotesteerd voor het districtscommissariaat te Moengo. Daar zijn ze toegesproken door de districtssecretaris namens de burgervader, die niet aanwezig was op kantoor. Vervolgens toog de groep naar het complex van de NV Energie Bedrijven Suriname (EBS). De heer Anantuwe, coördinator van EBS te Moengo, heeft de protestgroep bij de poort ontvangen en toegesproken. Ter plekke heeft hij de bedrijfsleiding telefonisch gecontact en op de hoogte gesteld van de actie van de bewoners. Secretaris van de ressortsraad te Moengo, Anita Bijeren, zegt dat de mensen zullen blijven protesteren totdat er een merkbare verbetering komt. “We willen niet stiefmoederlijk worden behandeld”, werd gescandeerd. De protestactie is een gevolg van het uitschakelen van de stroom in delen van Moengo. Door het uitvallen van een van de dieselgeneratoren kan de maatschappij niet met motor de hele stad voorzien van energie. Bijeren zegt klachten over het bederven van voedselproducten te hebben ontvangen van winkeliers en bewoners.

error: Kopiëren mag niet!