“Wij willen terug naar school, maar er moet eerst een oplossing komen!”

Leerlingen Saraswatieschool willen onderwijs
Leerlingen Saraswatieschool willen onderwijs
“Wij willen allemaal zo snel als mogelijk terug naar school, maar er moet eerst een oplossing komen! Een ieder heeft recht op een beter bestaan. We gaan niet stilzitten. We missen onze pupillen; we vinden het heel erg, maar soms moet je een keuze maken in het leven en zelf offers brengen voor een beter bestaan”, zegt Wilgo Valies, voorzitter van de Alliantie van Leerkrachten in Suriname (ALS) en de Bond van Leraren (BvL) tijdens de actievoering op maandag. Volgens Valies hebben de acties van de leerkrachten een landelijk karakter; niet alleen in Paramaribo, maar ook in Nickerie en het binnenland wordt er gestaakt.
“In de toekomst kunnen de leerlingen ook leerkrachten worden. Als het nu niet wordt geregeld, wanneer dan wel? Gaan zij dan weer staken? Liever staakt men nu, zodat de knelpunten voorgoed opgelost kunnen worden. Het zou beter zijn als de Particuliere Lijnbushoudersorganisatie (PLO), Organisatie van Bus- en Boothouders in Suriname (OBS) en de overige sectoren zich zouden bundelen in deze strijd”, zegt een vader tegenover Dagblad Suriname. “Een minister kan geen intimiderende uitlatingen doen, terwijl het volk aan het lijden is! Als er geen onderwijs is, ligt alles plat. Ik heb ook kinderen; ook zij moeten onderwijs krijgen. Desondanks zijn wij hier bij het parlement. We streven allemaal naar een beter Suriname en een beter bestaan!”, aldus een protesterende leerkracht.
“Ik heb twee kinderen op de Shri Vasudewschool. Vanaf woensdag 11 januari hebben ze geen school! Sinds mijn kinderen hier les volgen, is het de eerste keer dat ik zoiets meemaak. Gister heb ik weer te horen gekregen dat er geen school is. Dit begint nu wel heel vervelend te worden. Je kan de leerkrachten ondersteunen, maar als je kind achter raakt, dan wie ondersteun je in principe? Mijn dochter klaagt elke dag omdat ze repetities heeft. Ze leert haar lessen, maar als ze op school aankomt, zijn de leerkrachten er niet. De leerlingen van de zesde klas moeten examen afleggen. Hoe gaat men dit aanpakken? Ik geloof er niet in dat de herwaardering meer inhoudt dan alleen geld. De kinderen worden de dupe van dit alles!”, aldus een zeer verontwaardigde ouder.
KSR

error: Kopiëren mag niet!