Clifton Limburg: ‘Huidige constructies nieuw ministersteam niet mogelijk’

Clifton Limburg ‘Huidige constructies nieuw ministersteam niet mogelijk’De huidige constructies van namen van nieuwe ministers in de media zijn niet mogelijk, stelde Clifton Limburg, presentator van het radioprogramma Bakana Tori maandag op staatsradio SRS. Limburg, die ook perschef is op het kabinet van de president, benadrukte in het programma dat hij in de afgelopen dagen verschillende namen in de media heeft moeten lezen van mensen die mogelijk deel zullen gaan uitmaken van de nieuwe regering na 1 februari. Dan zal de reshuffeling van president Desi Bouterse compleet zijn. Tot nog toe worden overwegend namen van ministers afkomstig uit de Nationale Democratische Partij (NDP) genoemd die door president Bouterse zullen worden bedankt. Het is ook mogelijk dat sommige ministers op een ander departement worden geplaatst. Steven Relyveld van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer zal volgens de geruchten het veld moeten ruimen. Ook Andy Rusland van Transport, Communicatie en Toerisme keert niet terug in het gereshuffelde kabinet. Faizal Abdoelgafoer van Sport en Jeugdzaken zal eveneens worden vervangen. Ook minister Siegfried Wolff van Openbare Werken wordt niet gehandhaafd.
De ministers Niermala Badrising (Buitenlandse Zaken) en Joan Dogojo (Sociale Zaken en Volkshuisvesting) zitten ook op de schopstoel. Hiernaast zijn namen van Sharmila Mansaram, Jerry Miranda en Clifton Limburg zelf genoemd voor de posten van respectievelijk Juspol, OW en TCT. “Er worden een heleboel constructies genoemd, terwijl mi sabie dat deng constructie no de mogelijk. Het heeft geen zin om energie te steken in het noemen van namen. De enige persoon die dat kan doen, is de president. Ik ga daar niet aan meedoen. Men moet afgaan op officiële berichten vanuit het kabinet”, zei de presentator. Volgens de perschef is het niet correct dat een huidige minister moet lezen dat hij of zij binnenkort zal vertrekken, terwijl niets nog op steen is geschreven. “Het is niet correct voor een persoon te lezen dat hij weggaat als minister. Wat als hij dan niet weggaat? Laten wij dat ding niet proberen te frustreren. Wat maakt het uit om even twee weken te wachten”, aldus Limburg.
FR

error: Kopiëren mag niet!