Stigesu verzuipt!

Stigesu ondersteunt mensen met een beperking door dagactiviteiten aan hen aan te bieden. Het doel is om ze een volwaardig bestaan te bieden en waar mogelijk nieuwe vaardigheden aan te leren. Om dit werk te kunnen doen is Stigesu geheel afhankelijk van subsidies van de overheid en donaties van derden.
Voor 2015 en 2016 is er helaas geen subsidie van de overheid ontvangen. De laatst ontvangen subsidie betreft het jaar 2014. In de afgelopen maanden heeft Stigesu met kunst en vliegwerk haar financiële positie aangepakt, zodat de betaling van de personeelskosten en de dagelijkse exploitatie konden worden gegarandeerd. Om dit te doen, heeft Stigesu iedere maand geld moeten lenen. Anders had zij haar deuren moeten sluiten, terwijl we al 41 jaar bestaan.
Moet u zich voorstellen wat dit voor Stigesu en de samenleving zou betekenen: 34 pupillen naar huis sturen en 10 personeelsleden op straat, met als gevolg dat 10 gezinnen van het ene op het andere moment zonder een inkomen komen te zitten en geen medische dekking meer hebben.
Zorg voor mensen met een beperking is toch overheidszorg? Willen wij in dit land dat er zo omgegaan wordt met mensen met een beperking en hard werkend personeel? De overheid zou zich moeten inzetten voor deze doelgroep, maar helaas ervaren wij een andere situatie.
Met betrekking tot de subsidie voor 2015 en 2016 heeft Stigesu alle stukken ingeleverd en wij hebben vernomen dat de aanvraag in behandeling is bij het Ministerie van Financiën. Hopelijk maken zij de subsidie snel over zodat wij met een gerust gevoel onze dienstverlening kunnen continueren en kunnen aanvangen met de de aflossing van de leningen. Dit zou betekenen dat de 34 pupillen verzekerd zijn van ontwikkelingskansen; de personeelsleden hun gezinnen kunnen blijven verzorgen en… Stigesu niet verzuipt.

error: Kopiëren mag niet!