Belfort: “President moet datum bepalen voor nieuwe verkiezingen”

Belfort “President moet datum bepalen voor nieuwe verkiezingen”Volksvertegenwoordiger Edward Belfort was gisteren ook als burger aanwezig op het Onafhankelijkheidsplein. De partij van Belfort, de Abop, deed niet mee aan de manifestatie. Belfort kwam wel opdagen, omdat hij van oordeel is dat het luisteren naar de samenleving van belang is. “Mijn voorzitter zelf zegt dat een ieder vrij is om mee te doen, maar de partij zelf is niet benaderd om mee te doen”, stelt Belfort.
Ondanks de mindere opkomst is de politicus ervan verzekerd dat het effect van de manifestatie groot zal zijn. “Vorig jaar was er maar 1 persoon op het plein. Als wij nu tellen, zijn er honderden mensen. Dit zal nationaal en internationaal ook gezien worden als een strijd tegen de gang van zaken in het land. Wij hebben gemerkt dat het land naar de afgrond glijdt. De president houdt zijn jaarrede met zoveel wenselijkheden. Suriname is uitgaande van de jaarrede van de president niet gevrijwaard van verhogingen. De president zit met zijn rug tegen de muur. In 2017 zal hij niets kunnen realiseren. Er is geen geld”, meent de politicus.
Het Burgercollectief presenteert vooralsnog geen alternatief. Daar tracht men ook nog geen invulling aan te geven, gezien de oprichters van mening zijn dat de samenleving daarover moet oordelen. Volgens Belfort is het alternatief er altijd. De president moet naar zijn oordeel simpelweg een datum bepalen voor nieuwe verziekingen. Politieke partijen zullen meedoen en het volk kiest zelf voor een alternatief.
Een groot deel van de critici is het ook eens met Belfort zijn standpunt. Het gaat bij hen meer om de richting waar Suriname momenteel naar koerst. Met de huidige richting ziet het er allemaal niet goed uit, waardoor de Surinaamse samenleving het zich zou moeten kunnen permitteren om een verkiezing te betalen. Hiertegenover staat het wanbeleid dat de samenleving veel meer zal kosten.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!