Voorzitter NOP: ‘Ik wil niet teveel over dit stuk zeggen’

Melvin Clemens, voorzitter van de Nationale Ontwikkelingspartij (NOP), gaf tijdens een gesprek met Dagblad Suriname aan niet veel te willen zeggen over aantijgingen gemaakt tegen zijn persoon . De NOP-voorzitter is diverse malen negatief in de media besproken door de Groep Ongeruste Kwintiërs. Hij wordt ervan beschuldigd door oneerlijke handelingen met behulp van medewerkers van het ministerie van Regionale Ontwikkelingen (RO) een kapvak van een dame in beslag te hebben genomen. De groep heeft middels brieven haar ongenoegen hierover geuit en een oproep gedaan aan minister Edgar Dikan om beslaglegging van het kapvak aan te houden en een onderzoek in te stellen.
Hoewel de NOP-voorzitter niet veel wilde zeggen, gaf hij aan toch besloten te hebben om te reageren vanwege het feit dat de naam van zijn partij ook genoemd is. “Wat heeft NOP te maken met dit stuk? Ik maak namelijk deel uit van de gemeenschap. Ik wil niet telkens hierover praten, omdat dat niet mijn niveau is. De mensen die zaken komen poneren in de pers moeten niet onder de naam van een groep staan, maar laten ze tevens ook hun naam in de krant plaatsen.” Volgens de NOP-voorzitter is deze zaak niets anders dan ‘pure jaloezie’. “Ik kom uit het gebied en vandaar dat ik weet dat men gewoon met vuil probeert te smijten. Deze gasten zijn gewoon een groep ordeverstoorders.” Volgens Clemens speelt deze kwestie zich af sedert de periode toen Michel Felisie minister was van RO. Ook is er op verschillende momenten getracht met de mensen hierover te praten. Hij wil dat in ieder geval niet meer doen, omdat praten volgens hem niet helpt. “Zelf proberen ze geen ontwikkelingen te brengen in het gebied, maar zodra iemand anders daar iets uitvoert wil men zich profileren als projectleider of hoofduitvoerder en alles volgens hun manier uitvoeren”, zegt hij. Clemens is ondernemer en aan hem is gevraagd om exploitatiewerkzaamheden in het gebied uit te voeren . Kapvak 19 behoort niet aan hem. Volgens Clemens is de kwitantie waarmee men is komen opdagen, ook niet goed. “Een ieder kan namelijk met een kwitantie komen”, zegt hij. De SBB heeft volgens hem de juiste gegevens aan wie dit kapvak toebehoort.
Het ministerie heeft inmiddels een besluit genomen de werkzaamheden aldaar stop te zetten. Aan de kant van de groep Kwintiërs is men in ieder geval blij met het besluit van de minister om de werkzaamheden tot nader order stop te zetten. Zij hebben middels een brief de minister bedankt voor het voorlopig on hold zetten van de zaak waarbij er nader onderzoek gedaan zal worden. De groep hoopt daarbij dat het recht zal zegevieren.

error: Kopiëren mag niet!