Sapoen getipt als Minowc-minister

Reeds een paar dagen doen er geruchten de ronde die rechtstreeks verband houden met de reshuffling van de ministers van het kabinet van president Desi Bouterse. Eén van de ministers wiens naam herhaaldelijk genoemd wordt bij deze geruchten om vervangen te worden, is die van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, Robbert Peneux . De vervanger wordt ook genoemd en daarbij wordt de naam van de PL-overloper parlementariër Raymond Sapoen genoemd. Hij is ook de leider van de Hervormings- en Vernieuwingsbeweging (HVB).
Dagblad Suriname heeft Sapoen op de man af gevraagd naar een reactie, maar hij wenste niet concreet in te gaan op het gerucht. Hij noemt het maar een gerucht. “Ik heb nog een hele rit te gaan binnen onze eigen gelederen. Ik ga die bijdrage nog leveren, voor zover ik kan”, was zijn korte reactie. Wat de hardheid van dit gerucht zo opmerkelijk en moeilijk maakt, is de vervanging van Sapoen in het parlement. Als Sapoen minister wordt, is hij parlementariër af. En dan moet er een opschuiving plaatsvinden. De vervanger van Sapoen kan worden Barkatoellah Mohab-Ali van de VHP. Critici stellen met een zekere mate van zekerheid dat Bouterse Sapoen nimmer zal doorschuiven naar een ministerspost, omdat hij daardoor zijn eigen stoelpoot gaat doorzagen. Want de krappe meerderheid van de regering in DNA zal daardoor nog krapper worden. De NDP heeft er veel meer baat bij om Sapoen zo lang mogelijk te behouden in DNA, ter wille van een betrouwbaardere meerderheidsverhouding in het parlement.
Natuurlijk moet daarbij in acht worden genomen dat de rechtszaken rond de eventuele handhaving dan wel doorhaling van Sapoen en Chitan nog vervolgd worden. In augustus 2010 werd Sapoen minister van Onderwijs en Volksontwikkeling in het kabinet Bouterse 1, waardoor hij al afstand deed van zijn post in het parlement. Het uitwisselen van stoelen is voor Sapoen geen nieuwigheid. In 2012 werd Sapoen de minister van Handel en Industrie. Op 14 april 2014 werd Pertjajah Luhur uit de coalitie gezet, waarmee ook Sapoen zijn ministerschap beëindigde.

error: Kopiëren mag niet!