Gerucht Hooghart minister van Arbeid

Al sinds de bevestiging van president Desi Bouterse over de reshuffling van ministers binnen zijn kabinet doen geruchten de ronde over ministers die in ongenade zullen vallen. Eén daarvan zou zijn de minister van Arbeid, Soewarto Moestadja, die volgens het gerucht wegens ziekte zal worden vervangen door de volksvertegenwoordiger Ronald Hooghart. Benadrukt wordt dat dit een gerucht is. De stap van Hooghart richting ministerschap is onwaarschijnlijk. De geschiedenis wijst uit dat deze stap voor de vakbondsleider niet positief zou uitkomen.
Hooghart zal bij aanname van het ministerschap, afstand moeten doen van het voorzitterschap van de Centrale van Landsdienarenorganisaties (CLO). De breuk tussen Eddie Bruma en Fred Derby bijvoorbeeld zou mogelijkerwijs ook zijn geweest nadat Bruma onder Henk Arron minister van Economische Zaken werd en hij zijn sterke vakbondsfunctie toevertrouwde aan zijn kroonprins Derby. Toen Bruma minister af was, wilde hij zijn vakbondspositie weer overnemen, maar Derby had daar de ruimte niet voor opengelaten. Hoe kijkt Hooghart hiernaar? Deze vraag houdt zeker de samenleving en vooral de leden van de CLO bezig.
Hooghart kon er gisteren niet op reageren vanwege gezondheidsredenen. Tot gisteren waren er geen besprekingen geweest tussen minister Moestadja en de president over zijn eventuele vervanging. Het is echter wel het vermelden waard dat deze mogelijke verandering ook voor verschuivingen zal zorgen binnen het parlement. Door het wegvallen van Hooghart uit het parlement komt er een plek open voor Oesman Wangsabesari op de kandidatenlijst van de NDP van de afgelopen verkiezingen. Hierdoor verliest de NDP geen stemkracht in het parlement. Hooghart sluit hiermee wel definitief zijn terugkomst naar het parlement voor deze zittingstermijn af.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!