Tarnadi bereid DNA-lidmaatschap te ruilen voor functie dc Coronie

Remi Tarnadi
Remi Tarnadi

Joan Wielzen
Joan Wielzen
Remi Tarnadi is bereid zijn zetel in De Nationale Assemblee (DNA) op te geven voor de functie van districtscommissaris van Coronie. De NDP-parlementariër uit dit district wacht op een eventueel sein van de president hierover. Indien Tarnadi plaatsmaakt uit het parlement, zal Joan Wielzen hem vervangen in het kokosdistrict. Wielzen stond als tweede genoteerd op de paarse lijst in Coronie.
Tarnadi, die al enkele termijnen de NDP vertegenwoordigt in het parlement, zal dan hetzelfde pad opgaan als de andere Coroniaanse parlementariër, Anton Paal van Palu. Ook hij zat al enkele termijnen en maakte na een jaar deze periode plaats voor nummer 2, Cleon Goncalves Jardin del Ponte. Gezegd wordt dat de NDP de harde werker Wielzen ook wil accommoderen met een goede post. Tarnadi schuift op dan als dc van Coronie, die na de ontheffing van Aroenkoemar Ramdhani enkele maanden vacant is. Dc Wedperkash Joeloemsingh uit Nickerie nam waar op de post te Totness.
In beginsel worden de districtscommissarissen door de president van de Republiek Suriname benoemd. De dc’s spelen een belangrijke rol bij de uitvoering van het beleid van de regering. De taken van de dc bestaan uit het leidinggeven aan het commissariaat en hiervoor wordt de dc speciaal opgeleid door de Instituut voor Opleiding Bestuursambtenaren in Suriname (Ibas). Ibas is sedert 2009 actief in het trainen van districtscommissarissen.

error: Kopiëren mag niet!