Minister Dodson vaag over nieuwe stroomprijs

Per 1 september moet de volgende verhoging van elektriciteitstarieven ingaan. Echter is de nieuwe prijs of calculatiemodel nog niet bekend. Minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) is daar ook vrij vaag over. Er moet eerst een evaluatie plaatsvinden alvorens de nieuwe prijzen bekendgemaakt kunnen worden. Hiertoe is er al een werkbespreking gehouden met de directie van de Energie Bedrijven Suriname (EBS). De minister kan vooralsnog niet eens aangeven of dit een verhoging of verlaging zal inhouden. Het kostencomponent van de EBS moet worden uitgerafeld. Dat de prijzen aangepast moeten worden, is een feit aangezien dit reeds is afgesproken met het Internationaal Monetair Fonds (IMF).
De missie van het IMF, die begin augustus in Suriname was voor haar eerste evaluatie, was niet blij dat de verhoogde elektriciteitsprijzen, vanwege het feit dat de gemeenschap die niet kon dragen, weer bijgesteld waren. Ook was het IMF niet enthousiast over het feit dat de brandstofprijzen niet meegetrokken zijn met de koers. Er is afgesproken met het IMF dat de subsidie uiterlijk 1 januari 2017 afgebouwd moet worden. Ingaande september moet een deel van de subsidie worden weggewerkt.

error: Kopiëren mag niet!