Ondernemer Remi V. aangehouden voor poging tot doodslag

De 67-jarige Remi V. is door wetsdienaren van de afdeling Kapitale Delicten op woensdag 31 augustus aangehouden voor poging tot doodslag. De politie van het bureau Nieuwe Haven kreeg via de Centrale Meldkamer de melding van een aanrijding waarbij een chauffeur met zijn voertuig inreed op een ander voertuig op het terrein van Integra Marine Service op het Havencomplex. De wetsdienaren deden de plek aan en troffen een menigte en twee voertuigen aan. Eén van de voertuigen, een Toyota Vitz, was aanzienlijk beschadigd. Uit het voorlopige onderzoek is gebleken dat beide chauffeurs kort voor het gebeuren deelnamen aan het verkeer. Ter hoogte van het verkeerslicht aan de Domineestraat moet het voertuig van de taxichauffeur Benito K. van achteren zijn aangereden door Remi die doorreed. Benito verklaarde aan de politie dat hij de veroorzaker achterna ging om hem aan te geven dat hij zijn voertuig heeft aangereden. Pogingen om de aandacht van de vermoedelijke veroorzaker te trekken, bleven vruchteloos. De taxichauffeur zette de achtervolging in tot op het terrein van Integra aan de Havenlaan. Hij bracht zijn voertuig tot stilstand achter dat van Remi. De verdachte reed in op het voertuig van de taxichauffeur. De taxichauffeur die zich in het voertuig bevond met zijn vierjarige zoon en een passagier, stapte uit om de schade op te nemen. Volgens zijn verklaring reed de verdachte wederom zijn richting op met de bedoeling hem aan te rijden. Hij kon dit voorkomen door weg te springen. De verdachte ramde de auto met de inzittenden tegen een schutting, waarna hij zijn voertuig in een garage parkeerde. De inzittenden bleven ongedeerd. Zowel de getuige als Benito gaf aan dat de verdachte gewapend was met een vuistvuurwapen dat nog niet achterhaald is. De politie van Nieuwe Haven droeg het onderzoek over aan de afdeling Kapitale Delicten. Remi is ter zake poging tot doodslag aangehouden en na afstemming met een lid van het Openbare Ministerie in verzekering gesteld. De verdachte ontkent het voertuig van de taxichauffeur te hebben aangereden aan de Domineestraat. Hij dacht dat hij achterna werd gezeten door rovers. De afdeling Kapitale Delicten onderzoekt deze zaak verder.

error: Kopiëren mag niet!