Schaarste aan gascilinders heeft aandacht directie EBS

Schaarste aan gascilinders heeft aandacht EBS directieDe NV Energie Bedrijven Suriname (EBS) draait niet op volle toeren. Zowel de dienstverlening voor energievraagstukken als de gasvoorziening is door de actie van de bond in gedrang gekomen. Sinds kort is er op een aantal distributielocaties van gascilinders, bordjes met het opschrift ‘Geen gasbom” opgehangen. Dit ondanks het feit dat zowel door het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen(NH) als de EBS werd verzekerd dat deze situatie zich niet zou voordoen. “Wij willen dit niet langer door laten gaan. Het is nog even een stuk van praten en onderhandelen. Wij willen dat de zaak liever gisteren dan vandaag is opgelost. De directie van de EBS is bezig om te kijken hoe zij dit verder zal opvangen”, stelt NH-directeur Dave Abeleven.
Volgens Abeleven moet worden opgemerkt dat de bond de minister vooralsnog niet formeel op de hoogte heeft gesteld van haar beraad. “De afspraak was ook gemaakt dat als er wat is, de bond dat netjes aan de minister zal melden.
Desalniettemin sluiten wij onze ogen niet voor wat er momenteel gebeurt. Wij zien het en wij weten het. Wij zullen verder erover praten. Wij zijn niet op het pad van confrontatie zoals door de bondsvoorzitter wordt beweerd. Wij kennen het standpunt van de aandeelhouder. Er is gekeken naar de ruimtes en de mogelijkheden, alleen wenst de bond daar geen genoegen mee te nemen”, aldus Abeleven. Vandaag wordt verwacht dat de stafleden van het bedrijf die ook lid zijn van de bond, zich aanmelden bij de vergadering van de bond. Hiermee wordt de actie van de bond verder verscherpt. Alleen de stroomvoorziening door de EBS is gegarandeerd. De rest van de diensten zijn lamgelegd.
Technisch directeur Marcel Eyndhoven heeft onlangs ook in de media de samenleving erop geattendeerd dat er op deze situatie moet worden gelet. EBS heeft bijvoorbeeld signalen gehad dat er mensen buiten bezig zijn die toekomstige klanten beloven om hun aansluitingen in orde te krijgen, indien zij daar iets voor betalen. Het directielid maakte duidelijk dat de diensten momenteel niet ter beschikking zijn en nieuwe aansluitingen bijvoorbeeld, tot nader orde niet kunnen worden gerealiseerd.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!