Personeelsleden NH Coronie in onzekerheid

Een groep werknemers in dienst van het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen(NH) in het district Coronie is geconfronteerd met een situatie van onzekerheid. De werknemers geven aan dat het kantoorpand waar zij in werkzaam waren, onlangs door de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) is overgenomen, met als gevolg dat zij niet meer in het gebouw kunnen werken. “Wij willen weten wat er precies zal gebeuren met ons werk. Men moet ook eerlijk aangeven wat de afspraken zijn tussen NH en SWM. Wij vinden het ook erg dat er maar een kleine groep van Coronianen opkomt voor haar eigen mensen, terwijl het ook hun mensen zijn”, stellen de personeelsleden.
De PR-afdeling van de SWM kon Dagblad Suriname geen duidelijkheid verschaffen in de situatie, omdat de zaak in handen ligt van het diensthoofd Vestiging West (Nickerie). Op het station van NH in Totness aan de Richenel Slorystraat is er een aantal gebouwen. Eén van de gebouwen betreft het pand waarin de bovenvermelde personen werkzaam waren. Dit gebouw was het incassokantoor van de Dienst Watervoorziening (DWV).
Volgens diensthoofd Jerrol Ferrier van de Vestiging West heeft de SWM de zaak overgenomen, en startte sinds gisteren officieel met het innen van gelden. “Wij hebben de mensen die in het de huidige incassoruimte zaten elders op het complex geaccommodeerd, zodat SWM incasso kan houden op Totness. Ik kan de mensen moeilijk aan het werk zetten, omdat zij niet in dienst zijn van de SWM. Al wilde ik de mensen inzetten, NH zou daartoe eerst toestemming moeten verlenen. Tevens zouden de mensen getraind moeten worden en gekwalificeerd moeten zijn om de werkzaamheden uit te voeren. Dat proces is niet ingezet, dus hebben wij de SWM-medewerkers die wel over de skills beschikken, aan het werk gezet”, legt Ferrier uit. Volgens Ferrier is er op het terrein nog een ruimte waar er zeker nog 8 mensen kunnen worden geaccommodeerd. De werknemers aan de andere kant geven aan dat zij tot gisteren nog nergens op het terrein waren geaccommodeerd.
Er is volgens NH-directeur Dave Abeleven een commissie ingesteld die bezig is met het formuleren van adviezen over hoe om te gaan met het personeel dat nu beschikbaar is. Coronie kent drie stations met meer dan 58 personeelsleden. “Wij moeten kijken hoe wij de mensen anders zullen inzetten. Wij werken al modaliteiten uit om de mensen binnen DWV anders in te zetten. Niemand wordt ontslagen en een ieder blijft salarissen ontvangen”, aldus Abeleven.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!