Toename drukte op de vakantieoorden tijdens de vakantie

1 Toename drukte op de vakantieoorden tijdens de   vakantieDe slechte economische situatie heeft de pret niet kunnen stremmen. Diverse vakantieoorden zoals Blaka Watra, Carolina kreek, Berlijn en vele andere, zijn dan ook druk bezocht. Gezinnen en toeristen kiezen er voor om zich te ontspannen op deze oorden. Een bezoeker te Blaka Watra, die heel vroeg daar aanwezig was, gaf aan dat naarmate de dag vorderde het steeds drukker werd. Het lage water kon de pret ook niet drukken. Het vakantieveiligheidsplan focust zich in de vakantieperiode op de districten Para, Brokopondo, Wanica en Nickerie. Naast de dagelijkse aanwezigheid op de wegen, worden alle vakantieoorden gecontroleerd op de naleving van de vergunningsvoorwaarden en het naleven van de meest belangrijke veiligheidsvoorschriften.
Na plezier gemaakt te hebben, moeten de bezoekers zich weer huiswaarts begeven. Daar begint pas de stress, omdat het verkeer dan vrij druk is. Afgelopen zondag was er langzaam rijdend verkeer vanuit Zanderij 1. Om deze in te dammen, zijn er vooral in het gebied Zuid veel acties uitgevoerd door de politie, die ondersteund werd door de militairen.
Drukte niet voor een ieder prettig
Behalve dat het verkeer zeer druk is vanwege het grote aantal bezoekers, zijn er meer problemen die de vele toeristen en vooral de lokale bevolking veroorzaken. De winkeliers in het gebied zijn vooral blij met de aanwas van klanten, doordat zij in deze periode meer verkopen. Enkelen zeggen echter dat ze extra moeten opletten, omdat de drukte zorgt voor een chaotische situatie in de winkels, waarvan onverlaten al te graag gebruik maken. Een winkelier, die vroeg om de naam van zijn winkel niet in de krant aan te geven, zegt dat vooral kinderen in groepjes in de winkel komen en gewoon chips, drinken en diverse items pakken. Een deel komt dan naar de kassa en een ander deel probeert gewoon langs te lopen. Vanwege de drukte kan de kassier(ster) niet altijd opletten. De winkelier moet dan voor de ingang staan en erop toezien dat niemand met iets wegglipt. Verder zegt hij dat hij eveneens blij is met de drukte.

error: Kopiëren mag niet!