Berenstein eist uitvoering fiscale kortingen voor particuliere werknemers

Robby Berenstein, voorzitter van C-47 en coördinator van de Raad van Vakcentrales in Suriname (Ravaksur), zal uitvoering eisen van de beloofde belastingkortingen die de regering vanaf 1 mei 2016 aan alle werknemers heeft beloofd. Berenstein zegt aan Dagblad Suriname dat de regering en de vakbeweging overeen waren gekomen dat de belastingkortingen zowel voor de ambtenaren als voor de werkers in de particuliere sector moesten gelden. Nu is deze slechts voor de ambtenaren ingevoerd. Het is nog steeds niet duidelijk of de fiscale verlichting nog komt voor de particulieren. “Er is geen ruimte meer voor overleg, omdat er reeds een heel proces aan vooraf is gegaan. Wij gaan uitvoering eisen. Wij hebben een overeenkomst en die moet gewoon worden uitgevoerd”, benadrukt Berenstein. De vakbondsleider begrijpt niet waarom de overheid de zaak bewust traineert door deze maatregel nog niet per staatsbesluit vast te leggen en te publiceren. Werkenden zullen volgens de afspraak een belastingkorting van SRD 100 krijgen, in plaats van SRD 50, terwijl de maandelijkse koerscompensatie van SRD 55 wordt opgetrokken naar SRD 100. Ook zouden vakantie- en bonusuitkeringen van maximaal SRD 4.000 belastingvrij worden gemaakt. Één van de eisen van C-47 is dat de uitbetaling van de belastinkorting met terugwerkende kracht plaatsvindt, wanneer de instructie zal zijn gepubliceerd. De fiscale maatregelen waren als één van de compensatiemaatregelen bedoeld om de werkende klassen tegemoet te komen bij de verhoging van de energietarieven.
FR

error: Kopiëren mag niet!