Gedetineerden bakken brood

De Penitentiaire Inrichting Duisburg (PID) is bezig met verzelfstandiging van de inrichtingen. De bedoeling hiervan is onder meer ook om de kosten voor de overheid beheersbaar te houden, zegt de directeur van PID, Aniel Ramadhin. Afgelopen week zijn de gedetineerden gestart met het bakken van brood. “We zijn nu in een testfase en we zijn van plan om vanaf volgende week zelf brood te bakken voor de gedetineerden en eventueel voor de verkoop.” Dit zal volgens Ramadhin een behoorlijke besparing voor de overheid op jaarbasis zijn. Tot nog toe wordt er steeds brood gekocht voor de gedetineerden. Voor een broodje werd gemiddeld SRD 1.12 betaald. Hierin zal binnenkort verandering komen. Er is besloten om zelf brood te bakken. Het overschot kan eventueel ook buiten verkocht worden. Met de opbrengsten zullen dan de eigen inkopen gedaan worden. Dit systeem zal wel verschil uitmaken, zegt Ramadhin. De gedetineerden zullen goedkoper produceren. Gemikt wordt op een verkoopprijs van SRD 0.65 voor een broodje. Met betrekking tot hygiëne zal BOG periodiek de inrichting bezoeken voor controle. De samenleving hoeft volgens de directeur dus niets te vrezen.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!