Surinaamse jeugd doet goede zaken met Carebaco

De Surinaamse jeugd badmintonners hebben goede zaken gedaan op Aruba, waar momenteel de Caribische badmintonkampioenschappen (Carebaco) worden gehouden. Suriname is er naar toe met 32 man, inclusief seniorenspelers. Bij de jeugd heeft ons land 6 titels geapakt, te weten de meisjesenkel U-13, meisjesdubbel U-13, jongensenkel U-15, gemengddubbel U-17, meisjesdubbel U-19 en meisjesenkel U-19. De meisjesenkel U-13 klasse is een volledige Surinaams aangelegenheid geworden. Sion Zegelaar werd kampioen, Igwensa Mateda semikampioen en Chloe Poeketie demikampioen. Bij het meisjesdubbel U-13 werd het koppel Igwensa Mateda/Peresa Todie kampioen en Chloe Poeketie/Sion Zegelaar semikampioen. Bij de jongensenkel U-15 pakte Danny Cheng het kampioenschap. Verder waren de finalisten van de meisjesenkel U-19, meisjesdubbel U-19 en gemengddubbel U-17 allemaal Surinamers. In de meisjesenkel finale stonden tegenover elkaar Santusha Ramzan en Yang Chan Chan. Favoriet Ramzan won met 21-9, 21-10. In het meisjesdubbel U-19 zegevierde het koppel Shemara Lindveld/Santuscha Ramzan met 21-9, 21-6 over Imani Mangroe/Marry-Ann Chong. In de gemengddubbel U-17 was het kampioenschap voor Danny Chen/Shamara Lindveld, terwijl het semikampioenschap ging naar Jascha Atmodikromo/Imani Mangroe.
Verder was er in de jongensenkel U-13 een derde plaats voor Rivano Bisphan en vierde plaats voor Quin Fransberg. In de jongensdubbel U-13 werd het koppel Rivano Bisphan/Diego dos Ramos derde. Bij de meisjesenkel U-15 werd Abigael Hing semikampioen. In de jongensdubbel U-15 klasse werd het koppel Kevin Karg/Jair Naipal semikampioen. Ook in het meisjesdubbel U-15 werd Suriname semikampioen met het koppel Abigael Hing/Faith Sariman. Ook een semikampioenschap in het gemengddubbel U-15 voor Jair Naipal/Faith Sariman. In de meisjesenkel U-17 werd Shemara Lindveld derde en Imani Mangroe vierde. In de jongensdubbel U-17 werd Jascha Atmodikromo/Danny Chen semikampioen en Darren Fransberg/Alexander Sapoen demikampioen.

error: Kopiëren mag niet!