Robby Naarendorp: “Alles wat erbij komt, verergert de situatie”

Het volk wil en eist dat de politie zichtbaar wordt om de verruwde criminaliteit aan te pakken. Dit is echter niet effectief genoeg wanneer de minister van Justitie en Politie aangeeft dat zij niet beschikt over voldoende financiële middelen om de zaak aan te pakken. De post gebouwen en constructies in de suppletoire begroting van 2016 is aangepast van SRD 500.000 naar SRD 7.726.000. De uitgaven voor transportmiddelen echter zijn teruggebracht naar nul. Critici vragen zich af als er momenteel geen prioriteit moet worden gegeven aan de aanpak van criminaliteit waarbij de politie meer op straat te zien is, of gebouwen moeten worden opgezet om de politie binnen te houden.
Vakbondsleider Robby Naarendorp stelt dat los van het niet kunnen garanderen van de veiligheid, burgers het al moeilijk hebben om het hoofd boven water te houden. Alles wat erbij komt, verergert de situatie. “Eigenlijk weet ik niet als de minister de zaak zo publiekelijk moet zeggen. Zij is daar, juist om te zorgen dat de burgers zich veilig voelen. Als je aangeeft, ‘mi no mang’, wat moet de burger met dat gegeven doen? Zegt de minister dat wij moeten zorgen voor onze eigen veiligheid?”, vraagt de vakbondsman zich zelf af.
De overheid moet de veiligheid van de burgers van de Staat garanderen. De overheid heeft volgens Naarendorp de macht gehad om te zorgen voor o.a. onderwijs, gezondheid, infrastructuur en veiligheid. “De samenleving wacht nog steeds op de dingen die men tijdens de verkiezingen had beloofd, waaronder het slapen zonder dievenijzers. Nu men daar zit, komt men vertellen dat men het niet kan. Het betekent dat wij zijn misleid. Men heeft beloftes gedaan, sec om aan de macht te komen”, stelt Naarendorp.
Waar de minister niet kwalijk kan worden genomen, is het in klare taal uitspreken van de waarheid. Het volk wil altijd de waarheid horen en krijgt in dit specifiek geval dat ook te horen. Echter moet de minister volgens Naarendorp het volk op dezelfde manier, in klare taal aangeven wat zij met de informatie moet doen. “Ik hoop niet dat de minister bedoelt dat wij in een bos zijn beland waar de boswet geldt: het recht van de sterkste. Zij moet juist de rust garanderen. Ik moet rustig kunnen slapen en naar de winkel kunnen gaan”, aldus Naarendorp.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!