Silos kan zware criminaliteit voor dit jaar niet aanpakken

‘Het ministerie van Justitie en Politie zal met de nu opgebrachte begrotingsmiddelen niet in staat zijn om de zware criminaliteit voor de rest van 2016 aan te pakken.’ Dit zei Justitieminister Jennifer van Dijk-Silos maandag bij de verdere behandeling van de suppletoire begroting in De Nationale Assemblee (DNA). “Ik moet helaas zeggen: neen. Voor wat betreft de begrotingsmiddelen, als we kredietopeningen krijgen voor alles, is er geen probleem. Maar wij krijgen al maanden geen kredietopening en middelen die ter beschikking worden gesteld”, stelde zij. De politica benadrukte dat alles te maken heeft met de economische crisis in het land, waardoor haar ministerie ook verlegen zit met financiële middelen. Met de schaarse middelen wordt met het Nationaal Leger geprobeerd om bepaalde zaken gedaan te krijgen. NDP-fractieleider kon ook niet geloven hoe geen krediet wordt verstrekt om de veiligheid te garanderen. Ook Jogi vond dat de bewindsvrouw gelijk had om meer middelen te vragen, omdat er haast nihil op de suppletoire begroting is opgebracht. Vicepresident Ashwin Adhin verzekerde dat de middelen zeker naar Juspol zullen worden doorgeleid. Hij begreep de zorg van de minister. “Er zal zeker krediet worden gegeven. Er zijn veel ministeries die de broodnodige financiën nodig hebben. Wij doen alles eraan om die middelen beschikbaar te stellen, maar die middelen moeten er eerst zijn”, aldus de vp.
FR

error: Kopiëren mag niet!