Passagiers SLM doen beklag

Passagiers SLM dienen beklag inDe passagiers uit Amsterdam, die onlangs een 30 uren vertraging hebben moeten uitzitten wegens het tijdelijk uitvallen van de vliegtuig van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM), hebben zich op 22 augustus begeven richting het SLM-kantoor aan de Sophie Redmondstraat. Drie van de benadeelde passagiers hebben een gesprek gehad met het hoofd van de afdeling Claim. De drie hebben na het gesprek de anderen mogen meedelen dat de SLM de passagiers wel zal vergoeden. Er werd gesproken over een keuze voor een bedrag van Euro 600 of een vliegticket. De mensen zijn vooralsnog tevreden met de manier waarop zij door de medewerkers van de afdeling zijn ontvangen. Men wenst wel dat, zoals door SLM aangegeven, de zaak binnen 8 weken wordt afgehandeld.
Indien klanten onverhoopt te maken krijgen met een vertraging van meer dan 4 (vier) uur, biedt de SLM een compensatie en assistentie. Dit allemaal afhankelijk van de specifieke situatie. “Wij zijn op een vriendelijke en nette manier tegemoet gekomen. Als ons eerder was verteld dat de vlucht vertraagd was naar de volgende dag, zou het anders zijn. Het gaat bij ons om de leugens. Meer nog was er niemand van de SLM die ons op kwam opvangen”, zegt een benadeelde. De passagiers zullen apart middels een schrijven de directie via de afdeling de klachten doen toekomen. “Dit, zodat de mensen weten hoe zij omgaan met mensen die betalen voor dienstverlening”, zegt de passagier. De mensen die kwamen vanuit richting Amsterdam hebben meer geklaagd over de communicatie op Schiphol.
We hebben maar één carrier
De SLM wist van tevoren al dat de vlucht vertraagd was en heeft volgens de SLM-woordvoerder, Andy Vliese, daarom de passagiers in Suriname van tevoren op de hoogte gesteld. “Daarom hoefden de mensen hier niet naar Zanderij te gaan. Ze zijn op tijd gebeld geworden. Natuurlijk heeft iedere passagier het recht om een claim uit te brengen, zolang het binnen de regels van de SLM en internationaal past. Als wij moeten voldoen aan dingen die de passagiers toekomen, dan kunnen wij er niet onderuit komen”, stelt Vliese. De woordvoeder steekt niet onder stoelen en banken dat de vliegmaatschappij met deze situatie gezichtsverlies heeft moeten lijden. “Wij hebben maar één carrier. Een andere kist inschakelen, zou zeker een dag duren. Je zou in je vliegschema dus altijd een vertraging hebben”, aldus de SLM-woordvoerder.
Een deel van de mensen gaf aan dat men niet meer geïnteresseerd is in het vliegen met de SLM. Aan de andere kant zijn er mensen die de nationale carrier blijven ondersteunen. Zij hopen alleen dat middels dit gebaar de directie uiteindelijk iets doet aan de dienstverlening en de communicatie met de passagiers.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!