Samidin pleit voor vergoeding voor verzorgers mensen met beperking

Samidin pleit voor vergoeding voor verzorgers mensen met beperkingAssembleelid Naomi Samidin (NDP) zou graag beleid vanuit de regering willen zien waar mensen, die de algehele zorg hebben over iemand met een beperking, ook een uitkering kunnen krijgen. “Alleen de mensen met een beperking krijgen een uitkering, terwijl degene die voor zo iemand zorgt vaak genoeg niet buiten huis kan werken. Ik hoop dat we dit kunnen meenemen als beleidsmaatregel, omdat ook deze groep het zwaar heeft”, stelde Samidin maandag tijdens de verdere behandeling van de suppletoire begroting in De Nationale Assemblee (DNA). Bij de post ‘financiële bijstand aan sociaal zwakke huishoudens’ is volgens de parlementariër een toename in de begroting te zien van SRD 31 miljoen. Zij vroeg of dit bedrag zal worden gebruikt voor het verhogen van het bedrag van SRD 33 per hoofd van het gezin van zwakke huishoudens en of mensen met een beperking, die ook niet voorzien worden van de verhoogde kosten voor levensonderhoud, ook mee zullen worden genomen bij de besteding van dit bedrag. Eerder heeft ook DNA-lid Rajiv Ramsahai (NDP) aandacht gevraagd voor de verhoging van de Algemene Oudedagsvoorziening (AOV), die nu gesteld is op SRD 525. Ook de sociale bijstand van SRD 325 dient volgens hem te worden opgetrokken. Hij vindt dat deze bedragen achterhaald zijn door de koersstijgingen en diverse verhogingen.
Geen opvangmogelijkheden voor deze mensen in binnenland
Samdin kreeg bijval van collega Wendel Asadang. Volgens de politicus is dit beleid heel belangrijk, vooral als hij kijkt naar het binnenland waar helemaal geen opvangmogelijkheden zijn voor deze groep mensen. Hierdoor zijn familieleden de enigen die naar deze mensen moeten kijken, waardoor zij helemaal vast zitten. “U begrijpt dat uw hele sociale leven hiermee wordt ontregeld”, aldus Asadang.
FR

error: Kopiëren mag niet!