Huize Ashiana ontvangt 2 donaties op 1 dag

Huize Ashiana ontvangt twee donaties op een dag (1)Huize Ashiana is gisteren vergast op twee donaties van twee verschillende organisaties. De Surinaamse Chinese Youth Federation heeft diverse levensmiddelen gedoneerd ter waarde van SRD 25.000. De donatie bestond uit producten zoals bruine bonen, water, blom, doperwten, uien, aardappel, maggiblok, thee, tandpasta en toiletpapier. Kirpalani NV heeft eveneens een donatie gedaan en wel van een geldbedrag groot SRD 10.000. Dat geld zal gebruikt worden ter ondersteuning van het tuinbouwproject van het tehuis.
Directeur Osei Jabini geeft aan dat op verzoek van de bewoners men zelf is gestart met het project. “Wanneer men oud is geworden, houdt men er veelal van om bezig te zijn met planten en we hebben daardoor gemeend een klein landbouwproject te starten. We hebben een stuk grond achter het complex.” De leiding had vernomen dat Kirpalani, 80 jaar werd en heeft haar benaderd met het verzoek. “Een voordeel van het zelf planten is dat we in onze eigen behoefte kunnen voorzien en daarnaast blijven de bewoners ook fit doordat ze wat lichamelijke beweging krijgen.
Voor de instelling is het een voordeel, omdat je ook zelf over je eigen groente en fruit kan beschikken.” Er zijn ongeveer 280 inwoners in Huize Ashiana waarvan 30 tot 35 bewoners meedoen aan dit project. Het gaat om bewoners wiens fysieke gesteldheid nog goed is. Zij zullen landbouwactiviteiten uitvoeren. “We zullen in september beginnen, omdat we de infrastructuur nog in orde moeten maken. We moeten onder andere plantenkassen maken en zwarte aarde kopen om te bemesten. De bewoners zijn echter al bezig met voorbereidingen en hebben al plantjes gemaakt die zij zullen overplanten”, aldus Jabini.
Volgens een vertegenwoordiger van Kirpalani is men bijzonder trots op Ashiana voor het opstarten van zo’n project. “We doen dit graag omdat we weten dat het zijn voordelen zal hebben. We hebben met veel bewondering naar de planten gekeken en hoe zaken hier worden aangepakt ten aanzien van de gebouwen en het terrein. We hopen en zien graag dat er meer kan gebeuren in Huize Ashiana en dat nog meer in de samenleving bereid zijn om Ashiana te ondersteunen.” De check werd afgegeven door Radjiv Kirpalani en ontvangen door de vertegenwoordiger van de minister van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, Ashwin Chitani. Kirpalani bestaat op 21 augustus 2016, 80 jaar.

error: Kopiëren mag niet!