Belfort: ‘Liever had ik voor Mathoera gekozen als DNA-voorzitter’

Assembleelid Edward Belfort (Abop) heeft er spijt van dat hij bij de verkiezingen voor de voorzitterschap van De Nationale Assemblee (DNA) contra de partijdiscipline toch zijn stem op Jennifer Geerlings-Simons heeft uitgebracht en niet op Krishna Mathoera. “Ik keek vroeger constant op naar haar en dacht dat zij een goede vrouw was. Een vrouw die wist hoe het hoort in de DNA. Vandaar dat ik contra de partijdiscipline vorig jaar op haar heb gestemd. Los van de emoties dacht ik best wel dat zij beter was dan Mathoera. Die persoon is erg kwaadaardig bezig in de DNA, ze hoort daar gewoon niet thuis. Ik heb mij lelijk vergist!”, zegt Belfort aan Dagblad Suriname.
De politicus adviseert de assembleevoorzitter om zelf in de spiegel te kijken en haarzelf te adviseren om te bedanken als parlementariër. “Ik wil de DNA -voorzitter vragen zichzelf op te maken, in de spiegel te kijken en de persoon die naar haar terugkijkt te adviseren gebruik te maken van artikel 68 grondwet. Het is die persoon die de democratie om zeep heeft geholpen en de dictatuur in de DNA heeft geïntroduceerd”, zegt Belfort. Afgelopen dinsdag heeft de politicus flink kritiek geleverd op de wijze waarop De Nationale Assemblee (DNA) het gehele rechtssysteem met haar ad hoc beleid in de war gooit. Geerlings-Simons diende hem van repliek door hem het advies te geven gebruik te maken van artikel 68 van de grondwet om zijn lidmaatschap dan te beëindigen.
De politicus zegt dat het opvallend is dat hij ook steeds door Geerlings-Simons wordt weggedrukt wanneer hij het wanbeleid bij zowel de DNA als de regering wil aankaarten. “Ze rijdt mij steeds in de wielen, wanneer ik mijn parlementaire werk wil doen”, aldus Belfort. Volgens de parlementariër zal de tijd uitwijzen hoe lang Geerlings-Simons haar dictatoriaal beleid zal kunnen voortzetten. Hij zegt wederom dat de gemeenschap alles volgt en op den duur ook haar stem zal laten horen. “Time will tell!”, aldus Belfort. De Abop-topper bleef erbij dat de rol van het parlement nu juist gericht moet zijn op het oplossen van de crisisproblemen van het land.
FR

error: Kopiëren mag niet!