AT’er voorgeleid voor zware mishandeling

De politiefunctionaris R., lid van het Arrestatieteam is woensdag voorgeleid op het parket. Het Openbaar Ministerie heeft de verdachte doorverwezen naar de rechter-commissaris voor de rechtmatigheidstoets van zijn inverzekeringstelling. Deze wetsdienaar wordt ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan zware mishandeling. Hij had in de nacht van vrijdag op zaterdag 11 juni 2016 een andere politieman in het district Nickerie mishandeld. De aanleiding van deze mishandeling was een aanrijding. Uit het onderzoek blijkt dat de agent Ch. aan de Koulenstraat te Nickerie het voertuig van de politieman R. van achteren had aangereden. Er ontstond toen een woordenwisseling welke uit de hand liep. Daarbij heeft de politieman R. en zijn broer die een militair is de agent Ch. mishandeld. Als gevolg van de mishandeling liep Ch. een sleutelbeenfractuur op. De korpsleiding had de agent Ch. in kwestie na het geval direct buiten functie gesteld, omdat hij onder invloed van alcohol verkeerde. Gaandeweg het onderzoek werd de tweede agent R. op woensdag 10 augustus, ruim twee maanden na het incident, voor zware mishandeling buiten functie gesteld en op vrijdag 12 augustus in verzekering gesteld. Dagblad Suriname heeft de informatie dat de aanklacht in deze zaak kennelijk door agent Ch. is ingetrokken. De RC beslist over het lot van deze politieman.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!