Winkelierster en gezin overvallen en gekneveld achtergelaten

Criminelen hebben dinsdagochtend een supermarkt op de hoek van de Monplaisirweg en de Pt. Paltan Tewarieweg tot hun doelwit gemaakt. Het gaat in deze om de supermarkt Wei-Min. Dagblad Suriname heeft in verband met deze overval gesproken met een buurtbewoner. Volgens haar hebben de criminelen rond 02.00 uur de camera van de supermarkt onklaar gemaakt. Vervolgens hebben de daders een houten stellage van een in aanbouw zijnde woning gebruikt om het winkelpand te betreden. De rovers hebben een deur en het dievenijzer geforceerd en zich toegang in de woonruimte verschaft. Eenmaal binnen hebben zij het gezin, te weten de moeder, de zoon en de schoondochter flink mishandeld en op een stoel vastgebonden. De moeder heeft een barstwond opgelopen aan haar hoofd; de zoon en schoondochter vertonen geen zichtbare letsels. Niemand in de buurt merkte iets op van de overval. Nadat de criminelen met medeneming van een fors geldbedrag en sieraden de plaats te voet hadden verlaten, hebben de slachtoffers zich rond 04.15 uur los kunnen krijgen en hebben zij hulp gevraagd van de buren. De buit betreft een geldbedrag van SRD 78.000, Euro 2.000 en geldbedragen in Yen en USD. Volgens een buurtbewoonster zijn de mensen binnen zes weken twee keren benadeeld. De eerste keer hadden inbrekers forse geldbedragen, een laptop en andere waardevolle goederen buitgemaakt. Deze keer zijn de slachtoffers in hun slaap overrompeld en mishandeld. Een familie heeft de moeder snel naar de Spoedeisende Hulp vervoerd. De politie van De Nieuwe Grond is bezig met het onderzoek.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!