Vikram Jankie na 12 dagen ontheven als onderdirecteur

Vikram Jankie die op 1 augustus 2016 benoemd werd tot onderdirecteur Visserij op het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) is afgelopen vrijdag weer ontheven uit deze functie. Een reden als zodanig werd niet opgegeven. Jankie werd benoemd nadat het contract van René Lieveld die jarenlang leiding gaf op Visserij, niet werd verlengd. Lieveld heeft de pensioengerechtigde leeftijd reeds 3 jaren terug bereikt, maar werd op contractbasis aangehouden als onderdirecteur.
Van Jankie is bekend dat hij geen ervaring heeft met de visserijsector. Voor zijn benoeming tot onderdirecteur was hij hoofd Ontwateringswerken op het ministerie van Openbare Werken. Bij zijn aanstelling zei minister Soeresh Algoe van LVV dat Jankie een manager is en dat het vertrouwen er was dat deze eigenschap voldoende was om de afdeling te kunnen trekken. LVV-directeur Djoemadie Kasanmoesdiran neemt thans waar in deze functie.

error: Kopiëren mag niet!