Breeveld blijft hameren op behandeling Anticorruptiewet

Volgens assembleelid Carl Breeveld van DOE is de behandeling van de Anticorruptiewet op dit moment veel belangrijker dan een wijziging van de Terugroepwet. “De behandeling hiervan heeft voor ons niet de hoogste prioriteit. Wij hebben vaker hier gezegd dat de Anticorruptiewet in behandeling moet worden genomen”, zei de politicus tijdens de openbare vergadering van De Nationale Assemblee (DNA) maandag. Volgens Breeveld moet de samenleving dit wederom van hem horen, omdat hij ook steeds buiten hierover wordt aangesproken en aangevallen. “Ik vind dat jammer, zeker als er rapportages komen van Carifesta. Op SRD 19 miljoen moest Carifesta eindigen, maar het eindigt op SRD 39.4 miljoen. Dit, terwijl er een rapport is van de Clad (Centrale Landaccountandienst) dat wij hier niet hebben besproken. Het zijn grote schandalen. Wij hebben met ernstigere zaken te doen, dan dit wat nu aan de orde is. De noodzaak van de Anticorruptiewet is daar.” De DOE-topman bleef erbij dat het parlement niet moet doen alsof er niets aan de hand is, terwijl het een feit blijft dat Suriname met ernstigere zaken te maken heeft.
‘Voor mij heeft Terugroepwet allerhoogste prioriteit’
NDP-fractieleider Andre Misiekaba benadrukte dat de Terugroepwet voor hem echter wel de allergrootste prioriteit heeft, ‘omdat deze wet rommel brengt in het parlement en de samenleving’. “Al drie termijnen zijn wij bezig met deze aangelegenheid. Als anderen vinden dat dit geen topprioriteit is, dan is het hun zaak. Voor mij is het wel topprioriteit”, aldus de NDP-fractieleider. Misiekaba, die de ook voorzitter is van de commissie van rapporteurs die de Anticorruptiewet voorbereidt, gelooft erin aan dat deze wet wel in behandeling is, maar dan achter de coulissen zoals dat bij elke andere wet zou worden gedaan. De wet zal volgens hem wel op de agenda komen.
FR

error: Kopiëren mag niet!