Makka houdt lezing over Diaspora Economie

Enkele diaspora organisaties afkomstig uit Nederland vertoeven van 16 tot en met 21 augustus in Suriname. Ze leiden een handelsdelegatie onder de naam Business Beurs “Boost Your Business” bestaande uit 19 vrouwelijke ondernemers uit diverse branches. Zij organiseren onder meer een lezing over de Diaspora Economie. Analist Robby Makka die zich de laatste jaren heeft verdiept in deze vorm van “Thuis-Economie”, is aangetrokken om een presentatie te verzorgen. “Diaspora aangeboden: Investeerder voor uw onderneming in crisistijd”, is de titel van de lezing die inleider Makka zal houden. Hij pleitte in maart 2015 voor “Suriname Diaspora Banking”.
Makka die 9 jaren lang gewerkt heeft voor het Ministerie van Financiën in Suriname, werkt nu bijkans 10 jaren voor “Minfin” Nederland. Hij is medeoprichter van Platform Surinaamse Diaspora.
In zijn betoog -die Makka op persoonlijke titel zal houden- zal hij de centrale vraag beantwoorden hoe een succesvol Diasporaeconomie tot stand komt in relatie tot het IMF. De deskundige zal middels cijfers het potentieel behandelen. De lezing is onderdeel van een business beurs en een programmering waarbij de Handelsdelegatie ook diverse bedrijfsbezoeken zal afleggen.
De lezing van Makka wordt gehouden op woensdag 17 augustus 2016 in Hotel Ramada, Rooftop en start om 17:15. De businessbeurs wordt geopend door de Minister van Handel en Industrie Sieglien Burleson om 16:30. Ook Jurgen Raymann zal een motivatie- en inspiratiespeech houden. De toegang is gratis.

error: Kopiëren mag niet!