Politieman ontkent betrokkenheid bij beroving

De 23-jarige politieman Travor G. ontkent betrokken te zijn geweest bij een beroving welke in de vroege ochtend van woensdag 13 april heeft plaatsgevonden. In verband met deze strafzaak is een verbalisant gehoord. Hij verklaarde dat op die bewuste ochtend de politie via de Centrale Meldkamer een melding van een beroving in het ressort Latour kreeg. Bij aankomst ter plekke troffen de wetsdienaren het slachtoffer en zijn neef aan. De neef verklaarde dat hij wist wie de verdachten van deze beroving waren. De beschrijving welke de benadeelde gaf, kwam overeen met de gegevens van de verdachten die kort te voren een woordenwisseling met de neef hadden gehad op een adres in het stadscentrum. Het ging in deze om vier mannen die in een grijsgelakt voertuig zaten.
Na het voorval verliet de benadeelde de plaats. Op de kruising van de Nieuw Weergevondenweg en de Coesewijnestraat reden de mannen het voertuig van het slachtoffer F. klem. Eén van de criminelen stapte uit en zei dat ze met de politie te doen hadden. Er werd naar de autobescheiden gevraagd. Ondertussen hield een tweede hen met een vuistvuurwapen onder schot. Onder bedreiging heeft hij slagen moeten incasseren en werd hij beroofd van een geldbedrag in SRD, US dollars, Yen en sieraden. Ook de contactsleutel van het voertuig van het slachtoffer F. werd meegenomen. Na hun daad maakten de criminelen zich uit de voeten.
De wetsdienaren kregen informatie van één van de slachtoffers, dat hij één van de verdachten kent. Een foto van deze verdachte, die hij wist te bemachtigen, toonde hij aan de politie.
Het onderzoek leidde toen naar het woonadres van de politieman te Abrabroki. Het bedoelde voertuig met het aangegeven kentekennummer werd op dat adres aangetroffen. Volgens de getuigende politieman voelde de motorkap van het voertuig nog warm aan. Dit was voor de politie een indicatie, dat het voertuig niet al te lang op het adres was geparkeerd. Een vrouw die later de moeder van de politieman bleek te zijn verklaarde, dat haar zoon de eigenaar van het voertuig is, maar dat hij op dat moment niet thuis was. Na afstemming met de moeder werd een onderzoek in de woning verricht. De slaapkamer van de zoon bleek op slot te zijn. Volgens de moeder blijft de deur altijd op slot als haar zoon niet thuis is. Daar het verhaal van de vrouw ongeloofwaardig overkwam, werd de inspecteur ingeschakeld. Voordat de inspecteur de opdracht gaf om binnen te treden, deed de politieman Travor de deur zelf open en kwam tevoorschijn. Hij was dus in de kamer en hield zich daar schuil. In bijzijn van de verdachte werd het voertuig gecontroleerd. Volgens de getuige politieman werd op de achterbank van de wagen een contactsleutel aangetroffen die later van de auto van de benadeelde bleek te zijn. De verdachte Travor werd overgebracht naar het politiebureau. Volgens Travor is de sleutel in zijn auto geplaatst. Er was geen andere sleutel in zijn auto. Na het verhoor van deze getuige is de strafzaak uitgesteld naar 24 oktober. Op die dag zullen het slachtoffer en zijn neef worden gehoord.
Advocaat Irvin Kanhai heeft de moeder van de verdachte als getuige opgegeven. Zij was wel aanwezig op de zitting, maar zal na de verklaring van de slachtoffers worden gehoord. Travor blijft in detentie.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!