Suriname Airways serveert nu doks

Wie recent met Surinam Airways naar Amsterdam heeft gevlogen kan het bijna niet zijn ontgaan; de kip op het menu is vervangen door ‘doks’. Het resultaat van een unieke samenwerking tussen Surinam Airways en de Doksenclub Suriname.
Bij Surinam Airways wilde men graag eens iets anders serveren dan de kip die lange tijd het menu heeft bepaald en de Doksenclub wil graag de passagiers een voorproefje van hun heerlijke eend geven. Tel daarbij op dat eend in het algemeen zowel qua smaak als kwaliteit van een totaal andere categorie is dan kip en het zal duidelijk zijn dat vooral de passagiers de grote winnaars zijn van deze smakelijke samenwerking. Zeker omdat de eend van de Doksenclub niet te vergelijken is met de eend die we normaal in het Caribisch gebied geserveerd krijgen.
‘Wij bieden een Frans product,’ zo laat de Doksenclub weten, ‘onze eieren komen van Grimauld Frères Sélection uit Roussay in Frankrijk en worden via Europese richtlijnen uitgebroed, gekweekt en geslacht. Daarmee garanderen wij een kwaliteitsproduct en daar profiteert de consument van. We zijn er trots op dat ons bedrijf de exclusieve vertegenwoordiger is van Grimauld Frères Sélection in het Caribisch gebied en dat we deze hoogwaardige kwaliteit eendenvlees nu ook aan de SLM leveren.’
José Soeman, directeur van SLM Catering is enthousiast over de samenwerking; ‘We serveren nu een kerrie-eend menu aan onze passagiers en krijgen daar goede reacties op, voor de volgende cyclus van menu’s gaan we eend in zoetzure saus serveren. De kwaliteit die de Doksenclub levert is uitstekend en past in ons beleid om onze passagiers het beste te geven dat we kunnen bieden. Ik hoop dan ook van harte dat dit het begin is van een langdurige samenwerking tussen Surinam Airways en de Doksenclub.’
Voor het einde van het jaar heeft de Doksenclub nog een smakelijk nieuwtje in petto. In samenwerking met de acht beste Chinese restaurants in Suriname wordt er dan een speciale Doks Week georganiseerd. Tijdens deze week wordt Suriname in de gelegenheid gesteld om voor een aantrekkelijke prijs verschillende eendengerechten in de deelnemende restaurants te eten. De details van deze actie worden binnenkort bekend gemaakt.

error: Kopiëren mag niet!