Suriname onderdeel documentaire Olympic Channel

De snelste man van Suriname, Jurgen Themen, in de studio’s van Olympic Channel voor het afstaan van een intervieuw (foto: Jaswant Gajadien)
De snelste man van Suriname, Jurgen Themen, in de studio’s van Olympic Channel voor het afstaan van een intervieuw (foto: Jaswant Gajadien)

Suriname onderdeel documentaire Olympic Channel 2Het Internationaal Olympisch Comite (IOC) zal op de dag van de sluitingsceremonie van de Olympische Spelen in Rio, haar media platform Olympic Channel lanceren. Middels dit platform wil IOC de Olympic Movement verder gaan promoten, vooral bij de jongeren met een mobiele telefoon. In het kader hiervan is ze bezig een documentaireserie te maken, genaamd Pride of Nations. Ons land is gekozen tot een van de landen die belicht zal worden in een van deze series.
Op de Olympische Spelen zijn de opnames gemaakt. Intussen hebben 3 van onze sporters al een interview afgelegd. Deze zijn Soren Opti (badminton-vlaggendrager), Jurgen Themen (atletiek) en Sunayna Wahi (atletiek). Ze hebben elk een kwartier lang een interview afgestaan over hun voorbereidingen naar Rio toe, de opstakels en de positieve ervaringen, maar ook luchtige vragen van wat is hun favoriete gerechten, films en idolen. De organisatie zal ook Anthony Nesty te interviewen. Hij zal de hoofdrol hebben in de serie over Suriname.
Volgens Roger Manis, die de interviews voor Olympic Channel afneemt in het atletendorp, was hij heel erg verrast met de wijze waarop de Surinaamse atleten hun vragen hebben beantwoord. ‘Ik stelde een vraag en kreeg antwoord in hele zinnen terug. Ik ben benieuwd of ze een mediatraining om intervieuws af te staan’, zei Manis. ‘Ik heb al aantal landen geintervieuwd en Suriname is tot nu toe de beste geweest.’ Volgens Manis worden de intervieuws verder bewerkt door andere afdelingen van Olympic Channel, om te komen tot een aflevering in de serie.
Olympic Channel zal opereren via de website en mobiele apps. ‘Het IOC wil vooral de jongeren bereiken met de apps. Tegenwoordig kijkt men weinig naar de televisie, maar is men wel de hele dag bezig met hun mobiel. IOC zal ook hierop inspelen’, zegt Manis.
Jaswant Gajadien uit Rio

error: Kopiëren mag niet!