Mathoera vraagt aandacht voor mishandeling vrouwen

Assembleelid Krishna Mathoera (VHP) heeft maandag aandacht gevraagd voor de kwestie waarbij vrouwen de afgelopen periode vaker doelwit zijn geworden van zware mishandelingen. Tijdens de behandeling van de ontwerpwet houdende regels inzake overdracht van passagiers- en bemanningslijsten bij het internationale personen- en goederenverkeer in De Nationale Assemblee (DNA) vroeg Mathoera aan de regering om mogelijkheden te bekijken om geweld naar vrouwen toe te minimaliseren. Dit kan volgens haar onder andere door voorlichting, door opzetting van hulpdiensten, door het beschikbaar stellen van budgetten en meer surveillance. In de afgelopen weken hebben reeds twee vrouwen het leven gelaten door geweld. Moekish S. heeft eerder deze maand zijn vrouw in Nickerie verwond met een scherp voorwerp. Hierna heeft hij een verdelgingsmiddel ingenomen. De man en zijn vrouw hadden geruime tijd problemen in de relatiesfeer, waarbij de vrouw besloot de woning van de man te verlaten en elders haar intrek te nemen. Volgens het voorlopige onderzoek had de man het huidige adres van de vrouw aangedaan en haar verzocht met hem mee te gaan. De vrouw weigerde. Moekesh haalde een mes te voorschijn en verwondde de vrouw in de borststreek en keel. Het slachtoffer pakte op gegeven moment het mes vast met als gevolg dat zij ook snijwonden heeft opgelopen in de handpalmen. De vrouw heeft de aanval wel overleefd. Esselien Kiene is eind juli levenloos aangetroffen op een adres in het district Nickerie. Het lichaam vertoonde een barstwond op het voorhoofd. In de directe omgeving is een moker besmeurd met bloed aangetroffen. De politie vermoedt dat de 44-jarige vrouw slagen met een hard voorwerp op haar voorhoofd heeft gehad. “Laten wij met zijn allen kijken naar het terugdringen van geweld tegen vrouwen en kinderen”, aldus Mathoera.

error: Kopiëren mag niet!