Ontslagen honorair consul noemt ambassadeur Kanhai leugenaar

Ontslagen Honorair consul noemt ambassadeur Kanhai een leugenaar (2)
Ontslagen Honorair consul noemt ambassadeur Kanhai een leugenaarVorig week vrijdag ontving de honorair consul (hc) van Suriname in India, Asif Iqbal, een schrijven van minister Niermala Badrisingh, waarbij hem werd medegedeeld dat hij ontheven was uit de functie. Iqbal was aangewezen voor de deelstaten Andra Pradesh en Karnataka. Hij gaf een persverklaring uit waarin hij ambassadeur Kanhai ondeskundig en corrupt noemde.
Kanhai reageerde in de pers door aan te geven dat Iqbal buiten haar weten en het Surinaamse ministerie van Buitenlandse zaken om een tweede kantoor in Hyderabad zou hebben geopend. Dit handelen zou hebben geleid tot zijn ontslag als hc.
Iqbal heeft een andere mening met betrekking tot zijn ontslaggrond en staaft het een en ander met onder andere foto’s. “Zij heeft de regels van het ministerie van Buitenlandse Zaken van India overtreden en nu beschuldigt zij mij? Zij is een leugenaar en dat moet aan de wereld bekend gemaakt worden”, is de verontwaardigde reactie aan Iqbal tegenover Dagblad Suriname.
Iqbal presenteert foto’s van de opening van het kantoor in Hyderabad. Hierbij is duidelijk te zien dat ambassadeur Kanhai aanwezig was bij de opening en deelnam aan de kerkdienst die ter gelegenheid van de opening werd gehouden. Zij was ter plekke aanwezig samen met haar moeder en dochter, waarvoor Iqbal naar zijn zeggen first class tickets moest kopen. Ook moest hij haar hotelrekening in Hyderabad betalen. Iqbal is bereid ook de kopieën hiervan te sturen voor de krant. De activiteit verscheen ook in de plaatselijke pers en daarvan presenteert Iqbal ook foto’s. “Zij heeft mijn geld gebruikt en misbruik gemaakt van mijn hard werken en nu probeert zij mij een slechte reputatie te geven? Laat het volk van Suriname de waarheid weten. Zij heeft zoveel fouten gemaakt en nu krijg ik de schuld van haar falen. Suriname maakt een grote fout door haar in India te houden”, aldus een gebelgde Iqbal.

error: Kopiëren mag niet!