Jogi: ‘Zodra je de waarheid vertelt, worden de druiven zuur’

Assembleelid Mahinder Jogi (VHP) hekelt het feit dat de coalitie, regering en assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons steeds ervoor kiezen om oppositieparlementariërs te verhinderen, een sneer te geven of weg te drukken bij het aankaarten van zware problemen in het land. “Zodra je de waarheid vertelt, worden de druiven zuur”, zegt Jogi aan Dagblad Suriname. Volgens de politicus heeft hij vorige week dinsdag nog kort voor de aanname van de gewijzigde Vuurwapenwet getracht middels stemmotivatie de regering en het totale parlement erop te attenderen dat het land in een situatie zit waar de steeds oplopende inflatie en stijgende wisselkoers de gemeenschap compleet in een wurggreep hebben gehouden. Het moment dat hij de noden van het volk besprak, werd hierop geïnterrumpeerd door de DNA-voorzitter die hem erop wees gelijk zijn punt van orde te maken. “U hebt zelf gezien op welke wijze mevrouw Simons begon te reageren toen ik bezig was mijn stem te motiveren. Wij praten over de samenleving, maar het hindert hun wanneer je praat over het met de voeten treden van wetten en het negeren van één van de drie pijlers van de trias politica.” Volgens Jogi komt de waarheid hard aan wanneer mensen bewust ervoor kiezen om zelfs vonnissen van de rechterlijke macht te negeren. Hij blijft erbij dat de overlopers Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan niet in het parlement thuis horen. “Simons weet zoals een ieder dat er intussen acht vonnissen zijn die allemaal duidelijk aangeven dat er op de juiste manier voldaan is aan de terugroepvereisten van deze twee heren. Desondanks doet zij alsof de vonnissen niet bestaan”, zegt de VHP’er. Op 15 augustus zal het negende vonnis in deze zaak komen. Jogi hoopt dat Geerlings-Simons, na haar eventuele veroordeling door de kortgedingrechter, eindelijk ertoe over zal gaan om de overlopers niet meer te convoceren.
FR

error: Kopiëren mag niet!