Op straf gezette kinderen veroorzaken woningbrand

De brandweer kreeg een melding van een begin van een brand op dinsdag 2 augustus op de hoek van de Thompson- en de Heylidistraat tegenover het gemeenschapscentrum Naks. De alarmcentrale van de brandweer kreeg deze melding omstreeks 11.53 uur. Volgens de brandweer wordt de woning bewoond door tien gezinsleden, waarvan acht kinderen. Het gaat om een hoogbouwwoning die boven in hout is opgetrokken en beneden in steen. De brand is boven in een kamer begonnen. Naar zeggen van de moeder was een tweeling van negen jaar in de kamer op straf. De vloer in de kamer van de kinderen had een gat en dat werd met kledingstukken dicht gepropt en vervolgens in brand gestoken. Een voorbijganger zag op een bepaald moment een enorme rookontwikkeling en stelde de brandweer terstond op de hoogte. De brandweer was snel ter plekke en heeft kunnen voorkomen dat de brand zich verder kon uitbreiden. De brandweervoorlichter Ulrich Coats vraagt bij deze aandacht van ouders om goed op hun kinderen te letten. De vakantie nadert, dus de kinderen blijven thuis. Ouders en overige volwassenen moeten te allen tijde alert zijn. Kinderen mogen nooit met vuur spelen, want het kan tot ernstige gevolgen leiden.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!