Suriname met 9-man bij defile openingsceremonie Rio

openingWanneer vanavond om 20.00 uur de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro gehouden worden, zullen 35.000 professionals aan het werk te zien zijn in het Maracanastadion. Er zullen ook 12 sambascholen van de partij zijn en in totaal zullen 5.500 kostuums tentoongesteld worden. Verder zullen zo’n 11.000 atleten en officials meedoen aan de defile, waaronder ook Suriname met 9-man. Onze delegatie gaat gekleed in een wit shirt, lichtgrijze broek en zwarte schoenen. Anthony Nesty zal ook meelopen, zo ook secretaris-generaal van het Surinaams Olympisch Comite (SOC), Astra Singh. Verder de atleten Soren Opti (vlaggendrager), Evita Leter, Renzo Tjon A Joe en Yigal Kopinsky en de coaches Irfan Djabar, Yash Daryanani en Johan Nekrui.
De ceremonie zal uit 3 thema’s bestaan zei Abel Gomes, de ontwerper van het decor, op een persconferentie in het Main Press Center (MPC). Deze zijn de tuin, diversiteit en vreugde (the garden, diversity and joy). ‘We zijn de natuurlijke tuin van de wereld. We gaan een boodschap voor de toekomst geven aan de wereld, De tuin is een heel belangrijke pilaar die we zullen omarmen tijdens de openingsceremonie. Het is onze passie’, lichtte Gomes een tipje van de sluier. De tweede pilaar is die van de diversiteit. ‘Het Braziliaans volk is heel multi-etnisch gediversifieerd. We zullen hun belichten en zij zullen jullie verwelkomen in Rio’, legt Gomes uit. De derde is de vreugde, geinspireerd door de vreugdevolle spirit van de carioca (bewoner Rio). De carioca leeft op de manier hoe we glimlachen, hoe we verwelkomen en hoe we omhelzen’, aldus Gomes.
‘Dit is het moment waar een ieder op wacht’, zei de woordvoerder van Rio 2016, Mario Andrada. ‘Het is een belangrijke traditie bij de Spelen dat een goede opening een goed teken is voor het vervolg van het evenement. De ceremonie is mooi, het is Braziliaans. De mensen die hierbij betrokken zijn, zijn heel trots’, zegt Andrada. De act van vanavond wordt al 3 jaar voorbereid.

error: Kopiëren mag niet!