55,3% direct geslaagden mulo

Leerlingen van het meer uitgebreid lager onderwijs (mulo) die het toelatingsexamen hebben afgelegd tot het havo (hoger algemeen voortgezet onderwijs) en vwo (voorbereidend wetenschappelijk onderwijs) hebben gisteren hun uitslag gehad. Dit jaar hebben ongeveer 5.499 leerlingen het mulo-examen afgelegd. Direct geslaagd zijn ongeveer 3.042 leerlingen (55,3%), ongeveer 716 hebben herexamen (13%) en gelijk afgewezen zijn 1.741(31.6%) leerlingen. Vorig jaar slaagden 55,1% van de leerlingen meteen. Dit jaar steeg het naar 55,3%, wat betekent dat meer dan de helft van het aantal examenkandidaten meteen geslaagd is. In totaal hebben 5.499 leerlingen meegedaan het mulo-eindexamen.
Ten opzichte van vorig jaar is men met ongeveer 2% omhoog gegaan. Vorig jaar waren direct geslaagd ongeveer 55.1% en 15% had herkansing. De uitslag is op zijn minst redelijk te noemen, doordat meer dan de helft van de studenten gelijk is geslaagd. De slagingspercentages naar vwo en het Natin zijn vooralsnog lichtelijk gedaald. De uitslag van het herexamen zal op 23 augustus zijn. De eindexamens van het mulo zijn gestart op 4 juli 2016 en geëindigd op 13 juli 2016.

error: Kopiëren mag niet!