Mijn situatie

Wij zijn niet alleen skeer maar met de dag worden wij “skeerder”.
Vele mensen weten nu pas wat het betekent om ’s morgens wakker te worden met de gedachte wat de kinderen te eten te geven. Wij zijn een gezin van 5 en ik als kostwinner verdien als timmerman SRD 75’= per dag. Mijn vrouw heeft noodgedwongen een job moeten aannemen als winkelverkoopster voor SRD1.400 per maand. Samen hebben wij dus per maand ongeveer SRD 3.000 te besteden.
In de tijd van president Venetiaan was dit een vorstelijk inkomen omdat de koers nog 2,8 voor de US Dollar was. Nu echter is ons inkomen samen nog geen USD 415 waard.
Wij wonen in een benedenwoning waar wij USD 200 per maand aan huur moeten betalen. Wat blijft er in hemelsnaam nog over om te eten nadat de rekeningen van stroom en water zijn betaald?
Ik ben heel eerlijk en heb niet voor de NDP gestemd bij de twee laatste verkiezingen maar helaas ben ik toch het slachtoffer geworden van onbehoorlijk bestuur en van grootschalige schurkerij. Ik wist wat ik zou kunnen verwachten van de mensen onder leiding van de huidige president. Hij heeft ons keer op keer in armoede gedompeld steeds als hij aan de macht was. Maar nu is voor mij echt wel de maat vol en zit ik overladen met haatgevoelens als ik denk wat deze man samen met zijn kornuiten mij en anderen heeft aangedaan. Hij heeft mijn leven totaal vernietigd en zeker ook de toekomst van mijn kinderen. Ik weet dat ik als goed christen niet mag haten maar Onze Lieve Heer zal mij hiervoor moeten vergeven want hij ziet toch de ellende die ik elke dag moet doorstaan?
Ik vraag mij in gemoede af hoe het mogelijk is dat één persoon een heel land en haar volk de verdoemenis in kan jagen. Wij begrijpen ook dat nietsnutters deze man omringen voor eigen gewin want alleen hebben zij nooit iets goeds kunnen presteren, laat staan iets op een eerlijke manier verdienen. Voorbeelden van deze figuren zijn er te over. Kijk maar naar de personen in de regering, het kabinet van de president of DNA, allemaal volgelingen van duivelsgebroed die nooit een eigen mening hebben en altijd en alleen op commando hun mond open doen.
De grote boosdoener, de meest geleerde man van Suriname, de heer Hoefdraad blijft in het machtscentrum zitten, zonder een wezenlijke oplossing voor het financieel probleem aan te dragen. Hij heeft ervoor gezorgd dat wij in deze uitzichtloze situatie zijn beland. Want, had hij zijn werk bij de Centrale Bank naar behoren gedaan, dan was de koers nooit zo hard op hol geslagen. Ik ben ervan overtuigd dat deze onkundige man vroeg of laat ons land zal verlaten om in het buitenland van zijn vergaarde rijkdom te gaan genieten.
De toekomst van Suriname ziet er beslist niet rooskleurig uit: Suralco opgestapt, olieprijzen zullen laag blijven en de goudprijs blijft fluctueren.
Ondertussen hebben wij reeds mogen vernemen dat de brood- en busprijzen verder de lucht in zijn gegaan. Water en electra volgen weer spoedig. Hoe lang zal dit getergde volk nog in staat zijn dit juk te dragen?
Ik ben de laatste die gelooft dat onze “almachtige” president ooit in staat zal zijn de koers naar beneden te krijgen. Wat ik wel zie aankomen is dat iedereen op korte termijn zo arm is als een kerkrat en niemand meer dollars of euro’s zal kunnen kopen.
Maar toch put ik elke dag hoop uit het spreekwoord: ook het langste touw heeft een eind. Alleen duurt het voor de meesten in dit land veel te lang om dat eind in handen te hebben!
Toni van den Hakker

error: Kopiëren mag niet!