‘Mi lobi na mama bobi’

Mi lobi na mama bobiDe Stichting Regionale gezondheidsdienst (RGD) zal dit jaar met haar slogan “Mi lobi na mama bobi” het thema van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) “De sleutel tot duurzame ontwikkeling” ondersteunen. Tijdens de Wereldborstvoedingsweek van 1 tot en met 7 augustus zal de RGD, die in haar werkgebied 14 bemande verloskundige units heeft, extra aandacht besteden aan borstvoeding. De launch zal vandaag plaatsvinden in Marowijne en wel in het gezondheidscentrum van de RGD te Wonoredjo in Moengo. Hierbij zullen de lokale verloskundigen, ondersteund door collegae uit Paramaribo, in een interactieve sessie met moeders en ondersteuners het belang van het geven van borstvoeding bespreken.
Onderwerpen die aan de orde komen, zijn het belang van borstvoeding in de eerste zes maanden. Het is namelijk gebleken dat de keus om te starten met borstvoeding wel door velen wordt gemaakt, maar dat het volhouden vaak moeilijk is vanwege uiteenlopende factoren. Zowel moeder als kind is gebaat bij dit proces. Ervaren en vaker voedende moeders worden in de gelegenheid gesteld hun positieve ervaring te delen met aanstaande moeders
Bij de keus om te stoppen met borstvoeding zijn drempels voor en op de werkvloer vaak de drijfveer. Belangrijke handvaten zullen gegeven worden hoe dit proces wel kan worden voortgezet. Voor Marowijne is gekozen, omdat daar de grootste populatie is die op de RGD verloskundige unit komt voor prenatale/postnatale controle en ook voor bevallingen.
Na Marowijne zal de RGD op 4 augustus het ‘Mama Bobi Feestje’ over doen op haar modern gezondheidscentrum te Geyersvlijt, aan de Wongsoredjostraat. Alle moeders, aanstaande moeders, vaders en overige ondersteuners van borstvoeding zijn van harte welkom op deze activiteiten.

error: Kopiëren mag niet!