Melkcentrale verhoogt voor tweede keer prijzen

Melkcentrale verhoogd voor de tweede keer haar  prijzenDe prijs van melk en melkproducten wordt vanaf 1 augustus voor de tweede keer dit jaar flink verhoogd. Vanaf maandag zal een liter melk in plastic verpakking SRD 5,75 kosten. Dit is een verhoging van 80 cent. In april dit jaar was de melk reeds met 95 cent verhoogd.
De meeste melkproducten zoals yoghurt, vla en ‘sucamel’ zullen met 75 cent verhoogd worden. De steeds stijgende prijzen van grondstoffen, nutsvoorzieningen en transport in de afgelopen periode zijn voornamelijk de oorzaak van deze noodzakelijke verhoging.
Directeur Dew Sitaram van De Melkcentrale heeft eerder te kennen gegeven dat het bedrijf al jaren geen overheidssubsidie ontvangt en derhalve zichzelf moet zien te bedruipen. “Vanwege onze sociaalmaatschappelijke verantwoordelijkheid naar de totale Surinaamse samenleving en ter stimulering en behoud van de melkveesector, hebben wij als enige opkoper en verwerker van rauwe melk besloten de verhoogde kosten in onze productprijzen te verdisconteren, daar de opkoopprijs van rauwe melk vanaf 1 augustus ook zal worden aangepast. Vermeldenswaard is ook dat, in tegenstelling tot beweringen dat De Melkcentrale NV subsidie ontvangt van de overheid, wij genoodzaakt zijn aan te geven dat het bedrijf al circa 10 jaren lang het moet doen zonder enige vorm van subsidie van de overheid”, laat De Melkcentrale weten in een verklaring. De opkoop van rauwe melk zal ook in prijs aangepast worden.

error: Kopiëren mag niet!